Wanneer u via de webshop een bestelling heeft geplaatst heeft u als consument recht om de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden, ook wel bekend als herroepingsrecht.

U als consument heeft 14 dagen de tijd nadat u de gehele bestelling heeft ontvangen om een beroep te doen op uw herroepingsrecht en de overeenkomst te ontbinden, ook wel de afkoelingsperiode genoemd. Daarna dient u binnen 14 dagen nadat u een beroep heeft gedaan op uw herroepingsrecht het geleverde product naar ons terug te sturen.
U kunt een beroep doen op het recht van herroeping door het onderstaand digitaal retourformulier in te vullen. Daarbij bent u niet verplicht een reden van retourneren op te geven.

Vul binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een digitaal retourformulier in. In het retourformulier kunt u eenvoudig aangeven dat u wilt retourneren en hoe u wilt dat Shopmedia B.V. uw retourzending afhandelt.

Om geretourneerde artikelen te kunnen wederverkopen dienen deze mogelijk in originele verpakking geretourneerd te worden. Indien een product beschadigd is, kan Shopmedia B.V. er voor kiezen het product deels te vergoeden. Schrijf geen tekst op de verpakking. De retourzending dient voldoende gefrankeerd naar ons te worden toegestuurd.

De consument draagt het risico voor een retourzending. Wij adviseren daarom het pakket aangetekend te verzenden en het verzendbewijs te bewaren, zodat u een eventuele vermissing kunt claimen bij uw pakketvervoerder.

Uitgesloten van retournering zijn:
- Artikelen die in opdracht van de koper zijn vervaardigd
- Artikelen anders gekocht dan via Shopmedia B.V.
- Shopmedia B.V. behoudt het recht om geretourneerde producten, slechts gedeeltelijk van het factuur bedrag te crediteren wanneer het product reeds gebruikt of beschadigd is

Retourzending, wie betaalt wat.
Je betaalt (soms) verzendkosten voor het verwerken en bezorgen van jouw bestellingen, van ons magazijn naar je eigen adres, deze kosten zullen wij bij retournering vergoeden.
De retour verzendkosten (van jou naar ons)  zijn voor eigen rekening. Het verwerken van retouren kan maximaal 2 weken duren.

Geschatte kosten retourneren
Pakketzendingen NL (inclusief BTW)
- t/m 10 kg    € 6,95
- 10-30 kg    € 13,25

Let op: Bovenstaande prijzen zijn een schatting van de retourkosten voor pakket- en palletzendingen. Shopmedia B.V. is niet verantwoordelijk voor afwijkende tarieven van uw retourzending.

Uitbetaling
Shopmedia vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door Shopmedia in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij Shopmedia aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Shopmedia gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.